Nyheder

Tirsdag, februar 26, 2019 - 15:07
Søndag stemte cubanerne om landets nye grundlov. Stemmedeltagelsen var på 85 procent og heraf stemte 87 procent ja til...
Fredag, februar 8, 2019 - 10:36
Udtalelse vedtaget i forbindelse med demonstrationen ved USA's ambassade i København, den 2. februar 2019 kl. 11:...
Onsdag, februar 6, 2019 - 13:57
Åbent brev til udenrigsminister Anders Samuelsen og Folketingets Udenrigsudvalg:
Lørdag, december 29, 2018 - 21:57
Det er en stolt position at stå ved Cubas side i kampen for en bedre verden.
Fredag, december 14, 2018 - 22:05
Dansk-Cubansk Forening fyldte 50 år i oktober 2018. Men danske solidaritet med Cuba og den cubanske revolution går...

Første skridt tages i Cojimar miljøprojektet - der er brug for dig!

Første skridt tages i Cojimar miljøprojektet - der er brug for dig!

Om få uger går første fase af Dansk-Cubansk Forenings miljøprojekt i Cojimar i gang. Om få måneder vil stranden være ren, og derefter skal vi i gang med næste fase af projektet sammen med de cubanske indsjæle.

Cojimar Ana Luisa.JPG

Ana Luisa Escobar er fra Uruguay men har svenske rødder og har en søn, der bor i Malmø. Hun lever i Cojimar , og er optaget som æresmedlem af Dansk-Cubansk Forening. Som sådan er hun vores direkte forbindelse til ildsjælene i Cojimar.
Ana Luisa Escobar er fra Uruguay men har svenske rødder og har en søn, der bor i Malmø. Hun lever i Cojimar , og er optaget som æresmedlem af Dansk-Cubansk Forening. Som sådan er hun vores direkte forbindelse til ildsjælene i Cojimar.

Dansk-Cubansk Forening har godt 100.000 kr. fra lotterioverskud og private donationer, som er øremærket til miljøprojekter i Cojimar i Cuba. Det har været svært at få de formelle aftaler på plads med vores cubanske partnere og cubanske myndigheder, så derfor har det trukket ud med at komme i gang.

Nu er der endelig kommet hul på sagen, og om få uger regner vi med, at første fase af miljøprojektet starter.

Miljø med lokale ildsjæle

Sammen med lokale partnere – ildsjæle kan vi med rette kalde dem – bliver der nu købt en traktor, en ladvogn, noget håndværktøj, en rive til at spænde efter traktoren. Med det udstyr bliver stranden i Cojimar så renset for alt det forurenende affald, som Cojimar-floden fører med sig ud i bugten, hvorfra det skylles op på stranden - som når den bliver ren kan betegnes som en 'mini-Copacabana'. ”El Cachon” kalder de lokale deres strand.

Cojimar-floden løber gennem fire kommuner, der alle bidrager til en alvorlig forurening af den smukke flod. Her fra en bådtur op ad floden med nogle af vores partnere i Cojimar.

Når El Cachon er renset, skal vi videre med nye dele af miljøprojektet. Skridt for skridt skal vi og vores lokale partnere gennemføre projekter, der kan styrke miljøbevidstheden, øge produktionen af økologisk producerede grøntsager, iværksætte systematiseret kildesortering af affald, så glas, plastik, metaller og papir kan genanvendes, og organisk affald kan komposteres – eller måske en dag bruges til produktion af biogas.

Vi vil gerne koble danske miljøaktivister og økologer sammen med cubanere til gensidig inspiration og samarbejde for en bæredygtig fremtid. Vi vil gerne lade Christianias erfaringer med brug af rodzoneanlæg til rensning af spildevand blive kendt og brugt i Cuba. Og vi vil gerne lade eksemplet med en økologisk bilvaskehal i Cojimar inspirere i Danmark.

Ildsjælene i Cojimar er begejstrede ved udsigten til samarbejdet med os.

Ildsjælene er blandt andet Elizabeth og Rolando, der er de centrale personer omkring den økologiske byhave i Cojimar. Og det er Ana Luisa Escobar, der er vores direkte kontaktperson til en aktivistgruppe, der blandt andre omfatter Tereza, Claudia, Jorge, Niyrka, Lizandro og Andrés.

Vil du være med i Cojimar-gruppe?

Vi inviterer til dannelse af en Cojimar-gruppe.

Vil du være med til at diskutere og udføre dette samarbejde med Cuba for at styrke miljøindsat og bæredygtighed, så kontakt os. Send en mail til post@cubavenner.dk.

Onsdag 31. januar kl. 19.30 er der Cojimar-aften i Dansk-Cubansk Forening, Høffingsvej 10 i Valby.

Her bliver Cojimar præsenteret i ord og billeder.

Her snakker vi om, hvor vi er i projektet, og hvor vi vil hen.

Her snakker vi om, hvem der vil være med til det spændende arbejde.

  • Velkommen!

Der er så meget affald på stranden - og der kommer så meget nyt affald til - at der er brug for en traktor og en vogn for at fjerne det.