Nyheder

Lørdag, april 28, 2018 - 16:43
Der er grund til at vise respekt for Cubas valgsystem – Poder Popular – Folkemagten, som det med rette kaldes. Og der...
Mandag, april 16, 2018 - 17:15
Dansk-Cubansk Forenings hovedbestyrelse advarer om, at efter Syrien kan Cuba blive det næste offer for USA's og...
Fredag, marts 9, 2018 - 13:03
Den 11. marts er der valg til Cubas lovgivende nationalforsamling. Den 19. april træder den nyvalgte forsamling sammen...
Fredag, marts 9, 2018 - 12:32
Vestlige medier retter ofte hårde angreb mod det cubanske demokrati. Men angrebene er som regel udtryk for uvidenhed,...
Tirsdag, marts 6, 2018 - 09:29
I disse dage er det nye nummer af Cubabladet på vej ud til vores 800 medlemmer. Der er rod i sidernes rækkefølge, men...

SOLIDARITET OG EVENTYR: Go2 Cuba med Dansk-Cubansk Forening

SOLIDARITET OG EVENTYR: Go2 Cuba med Dansk-Cubansk Forening

Dansk-Cubansk Forening tilbyder i år fire solidaritetsbrigader – samt to studie- og ferierejse i efteråret.

Che og skoleelever.JPG

Hold 1. maj i Havanna... eller tag med på den særlige Che-brigade i oktober i anledning af 50-året for mordet på revolutionshelten. FOTO: Martin Østerlin/Svensk-Cubansk Forening
Hold 1. maj i Havanna... eller tag med på den særlige Che-brigade i oktober i anledning af 50-året for mordet på revolutionshelten. FOTO: Martin Østerlin/Svensk-Cubansk Forening

Tag til Cuba med Dansk-Cubansk Forening. Rejseprogrammet for 2017 er klar og interesserede får hele seks rejsetilbud at vælge imellem. Det er fire såkaldte solidaritetsbrigader og dertil en studie-ferierejse med fokus på Cuba arbejde med at opbygge en produktiv og bæredygtig socialisme.

Der er oplysninger på foreningens hjemmeside (cubavenner.dk/rejser).

Solidaritetsbrigaderne har en del fælles træk: Deltagerne bor i en brigadelejr under kollektive rammer. Indkvarteret på soverum med op til seks senge. De tre måltider almindelig cubansk mad serveres i en spisesal.

Der indgår fire-fem halve arbejdsdage i programmet, som desuden er kendetegnet ved besøg på virksomheder og institutioner samt møder med politikere og repræsentanter for kvindeorganisationer og fagforeninger m.m.m..

Den første brigade giver deltagerne mulighed for at fejre 1. maj på Revolutionspladsen i Havanna. 1. maj-Brigaden foregår fra 24. april til 8. maj.

Desuden er der en brigade tre uger i juli. Der er en Che Guevara brigade fra 1- til 15. oktober - i anledning af 50-året for drabet på Che i Bolivia. og så er der en Vinterbrigade fra 15. december til 5. januar 2018.

I CHE GUEVARAS FODSPOR: Fra 25. september til 11. oktober kan du deltage i en rejse, der "går i Che Guevaras fodspor" i Cuba. Rejsen arrangeres i anledning af at det i år er 50 år siden Che blev myrdet i Bolivia. Rejsens program er ikke lagt færdig i detaljer, men programmet bringer dig til de vigtigste steder, hvor Che spillede en rolle i Cubas revolution og historie. Fra Pilon, hvor han gik i land sammen med Fidel over Sierra Maestra og Santa Clara til Havanna.

Rejseleder og tolk bliver danske Henrik Thejl,. som er bosat i Cuba og en erfaren rejseleder med stor viden om Cuba. (læs mere her)

BLOMSTRENDE OG BÆREDYGTIG SOCIALISME I CUBA?? Fra 16. til 29. oktober kan interesserede deltage i en studie- og ferierejse, som undersøger, hvordan det går med Cubas arbejde med at opbygge en blomstrende, produktiv og bæredygtige. Foreningens formand Sven-Erik Simonsen er rejseleder og tolk på denne rejse. Rejseruten går fra Havanna til Santiago de Cuba. (Læs mere her)

Brigaderne er BILLIGE! 4500 kr. + flybilletten (Che-brigaden dog 5000 kr.)

Studie- og ferierejserne forventes at komme til at koste mellem 17.500 og 20.000 for personer indkvarteret på dobbeltværese og med halvpension.